woensdag 7 december 2011

Snert wéér?

Wat een snertweer..wat een snertregen..wat een snertzooi! Op tv zag ik laatst dat de Snertdiscussie over Zwarte Piet en Gekleurde Piet alweer leidde tot veel commotie, omdat dit weer wel of geen discriminatie zou zijn. Deze Sinterklaas zou daar wel raad mee weten: Hup, met de roe en in de zak naar Spanje! Nazenden is ook nog mogelijk! (of is dit nu eigenlijk ook discriminatie??)

Ook één van onze pubers maakte zich in zijn gedicht een beetje druk over de oprechtheid van de Goede Sint:

'Even tussendoor, gewoon omdat het kan hoor..
Vind jij Sint ook niet een beetje pedofiel?
Sint zit altijd met kleine kindjes op schoot, dat is toch een beetje iel…'


Maar wat mij betreft is de gedachte achter dit feest nog steeds even mooi en ondanks de commerciële gekte eromheen, waarin trouwens ieder een keuze heeft, is en blijft dit feest een samenzijn van gezinnen, vrienden, familie. Een dolle avond thuis vol fantasie, geloof, aandacht, een grap en een grol en in ons geval komt daar ook nog eens een bijna onfatsoenlijke hoeveelheid SNERT aan te pas.


Een toepasselijke maaltijd: alléén smaakt zo’n spliterwt naar helemaal niks, maar als je daar de goede ingrediënten bij doet, zout met aandacht, pepert met vrolijkheid, aanlengt met wat liefde en opwarmt met geduld, dan is dit niet wéér Snert maar Snertlekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten